Nytt på medlemssidan:

Publicerad 2019-07-20
Ny hemsida

Nytt verksamhetsår!
Nytt distrikt!
Ny hemsida! www.lions-club.se

Hälsningar
Bert Thorsson

Publicerad 2019-05-01
Julia Oscarsson fick Hedersrådets uppmuntranpris

Vid dsitriktsmötet i Varberg den 27 april delade distriktets Hedersåd ut årets uppmuntranpris på 5000:- till parasportare Julia Oscarsson från Herrljunga. Julia är 15 år och tävlar i Race Running, en löpsport med stöd av en trehjulig "cykel". Hon har varit framgångsrik och nyligen tagit medaljer vid CPISR World Games i Barcelona och vid Race runners Cup i Danmark. Priset delades ut av hedrsrådets ordförande Per Blomstrand.

Publicerad 2019-04-30
LC Borås Ullsaxen besökte Kultursjukhuset

Lions Club Ullsaxen har varit på SÄS och träffat Helen Frostensson, alias Clownen Plopp, en av deltagarna i Föreningen KulturSjukhusets Clownverksamhet. Hon fick där ta emot en check på 25.000 kronor. Ett bidrag från Lions Club Borås Ullsaxen till just den verksamheten. Med på bilden är också Lions President Börje Andersson och Gert Götesson från Bidragskommittén.
Paul Ericsson
LC Borås Ullsaxen

Publicerad 2019-03-12
LC Svansjö bjöd diabetesbarn på teaterresa till Göteborg

Tack vare ännu ett bidrag ur Lions 100 års jubileumsfond kunde Lions Club Svansjö återigen erbjuda barn med diabetes tillsammans med målsman en resa till Scandinavium för att se musikalen DJUNGELBOKEN söndagen den 3 mars. Innan avresan intog vi gemensam lunch på restaurang. Efter ankomst till Göteborg började föreställningen där vi fick följa Mowgli i den vilda och exotiska Indiska djungeln och de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Khan. Efter en fantastisk och bejublad föreställning, med popcorn i pausen, träff med figurerna/skådespelarna i VIP-rummet, begav vi oss upprymda och nöjda men kanske något trötta hemåt på söndagskvällen. I bussen erbjöd vi frukt och dricka till alla samt information om Lions både muntligt och skriftligt. En fin och härlig dag.
Sven-Åke Norén
LC Svansjö

Publicerad 2019-02-09
LC Borås Ullsaxen delade ut Lucia-pengar

Onsdagen den 6 februari var det dags för utdelning av en del av de pengar som samlats in under 2018 års Luciavandring.
I beloppet, 50.000:-, som går till Barndiabetesforskningen, ingår också bidrag från Herekules Vårdcentral, Allékliniken Sleipner och Borås Luciaförening.
På bilden ses 2018 års Lucia, Malin Johansson, flankerad av Luciageneralen Göran Krafft och Jens Hall, ordförande i Diabetesföreningen i Borås.
Paul Ericsson
LC Borås Ullsaxen

Publicerad 2019-01-29
LC Falköping-Ålla skänkte matkassar

I december, precis före jul, skänkte vi pengar till Falköpings diakonala verksamhet. Ett lokalt initiativ från Coop Falköping har blivit väldigt lyckat. Genom att köpa matkassar för 300 kr från den lokala COOP-butiken så sponsrade COOP med ytterligare varor så det blev ett värde på 1300 kr i varje påse! Både privatpersoner och föreningar och företag kan ”köpa” dessa kassar.
Ett fantastiskt samarbete som betyder mycket för fattiga familjer i Falköpings kommun. De skänkta medlen har gett så mycket att det även räckt till en kasse någon vecka efter jul.
Karin Franzén Wiberg
LC Falköping/Ålla

Publicerad 2019-01-29
LC Uddevalla tvättar glasögon
Måndagen den 21/1 tvättade en tapper skara medlemmar 1902 par glasögon till Vision for All. Det var medlemmarna Solveig och Kjell som öppnade upp sitt hem så glasögonen kunde tvättas. Klubben har flera optiker i området som förser klubben med glasögon.

Kaj Jansson packar de tvättade glasögonen.

Per Blomstrand
LC Uddevalla

Publicerad 2019-01-07
Tre nya Melvin Jones Fellow i LC Borås Ullsaxen
När Lions Club Borås Ullsaxen hade sin avslutning för 2018-års Borås och Sjuhäradsbygdens Luciavandring, blev tre medlemmar belönade med Melvin Jones Fellowship för sitt arbete i klubben.
Paul Ericsson
LC Borås Ullsaxen

På bilden ses från vänster: Claes Jacobsson, Berndt Österberg och Ebbe Högström.

Publicerad 2018-12-15
Lions Club Svansjö utdelade tre ledarstipendier.
Vid klubbens sista månadsmöte för året på Två Skyttlar i Örby uppmärksammade vi tre personer inom föreningslivet. För sitt stora och outtröttliga engagemang och ledarskap av ungdomar inom respektive ungdomsverksamhet erhöll de var sitt penningstipendium om vardera 5 000 kronor.
Sven-Åke Norén
LC Svansjö

Från vänster Lars-Håkan Hansson Älekulla 4H, Martin Georgsson IFK Örby samt Andreas Elmelid Öxabäcks IF. På bilden flankerade av Lions president Lennart Sjöblom samt ordföranden i IR-PR kommittén Tommy Västerteg.

Publicerad 2018-12-14
Adventstämning på Furulunds äldreboende med Lions Club Partille lördag 8 december.

Det var stämningsfullt när Lions Club Partille besökte Furulunds äldreboende. Det var mingel kring kaffeborden och det fanns inte en stol ledig. Bengt Åkerberg och Rejdar Johansson svarade för underhållningen med julsånger och glada melodier. Blomsterlotteri för de äldre är alltid lika uppskattat och vi fick många glada vinnare. En av gästerna berättade en rolig historia med glada skratt. Lions hälsades tillbaka med varma applåder. Lions glömmer inte de äldre!
Lennart Berqvist
LC Partille

Publicerad 2018-11-27
Fredsaffischtävlingen avgjord

Vid distriktsrådsmötet den 24 nov utsågs vinnare och andra pris i distriktstävlingen för Lions fredsaffischtävling 2018. Juryn bestående av Tommy Grapenholm och Gabrielle Zwart valde denna teckning av Telma Ekstrand, klass 6B Lendahlsskolan, Aingsås som vinnare i distrikt 101VG. Andra pris gick till Ronja Ekström, klass 7 Montessoriskolan, Svansjö.

Publicerad 2018-06-18
LC Borås gav bidrag till kraftens hus

Mikael Furth, Jerry Engström och Björn Kristensen (fotograf) från Lions Club Borås lämnade över ett bidrag på 25000 kronor till Kraftens hus , Carina Mannefred, Leine Persson Johansson, Pia Bredegård. Nystartade Kraftens hus stöttar alla cancerberörda i Sjuhärad med aktiviteter och egen mötesplats. Se kraftenshus.se för mer information om verksamheten
Mikael Furth
LC Borås

Publicerad 2018-05-11
Berzeliusstipendiater på Lions Club Skövdes Marsmöte.
LC Skövde
Som inledning på LC Skövdes marsmöte berättade Berzeliusstipendiaterna Hannes Nyström och Emma Larsson om sina upplevelser på 2018 års Berzeliusdagar. Stipendiaterna, båda med stort intresse för kemi ser gärna att de efter avslutade studier kommer att arbeta inom något av de många arbetsfält som detta område erbjuder. Berzeliusdagarna Svenska Kemisamfundet har anordnat

Berzeliusdagarna sedan 1956 med syftet att ge svenska gymnasister en inblick i vad det innebär att studera kemi på högskola och vad man jobbar med som kemist. Omkring 350 gymnasieelever deltar årligen i arrangemanget på Stockholms universitet, genom stipendier finansierade av skolor och näringsliv i hela Sverige. Duktiga forskare från universitet och industri i landet samt utomlands håller korta, inspirerande föredrag om sin forskning, sin vardag och värdet av naturvetenskaplig utbildning. Lions Club Skövde har under många år, tillsammans med gymnasieskolan stöttat och finansierat stipendiaternas deltagande i de årligen återkommande Berzeliusdagarna.
Publicerad 2018-04-20
Lions Club Skövde sponsrar SANT-verksamheten
Lions Club Skövde och Lions Club Skultorp skänker 25 000 kronor till SANT-verksamheten.
SANT är en kontraktsmetod för barn och ungdomar i årskurs fem till nio, där de tar ställning mot sniffning, skadegörelse, snatteri, alkohol, narkotika, dopning och tobak.
Lionsklubbarna är med och stödjer en viktig del av Skövde kommuns drogförebyggande arbete.
– Det är så roligt och betydelsefullt att Lions vill vara med i Skövde kommuns förebyggande arbete. Det finns forskning som visar att ju fler sammanhängande år som barn och ungdomar deltar i kontraktsmetoden, desto lägre nivå av självrapporterade problematiska beteenden har de i årskurs nio, säger Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare i Skövde kommun.

SANT-app Sedan januari 2017 är SANT-kontraktet digitalt och utformat i en app. De barn och ungdomar som inte har möjlighet att använda den digitala delen får ett papperskontrakt. Alla som skriver på SANT-kontraktet har möjlighet att varje termin vara med i utlottning av fina priser och får dessutom diverse förmåner och rabatter.
– Det är så roligt att SANT verksamheten uppmärksammas av föreningslivet, säger Sofia Löwendahl Magdeburg, fältsekreterare i Skövde kommun.

Arbetet sker i samverkan med ett flertal sektorer på kommunen samt privata aktörer och föreningar.
LC Skövde SANT
Längst bak från vänster sida är Sofia Löwendahl Magdeburg (fältsekreterare i Skövde kommun), Sture Gustafsson (Lions Skövde), Jenny Aronsson (Drogförebyggande samordnare). Längst fram från vänster sida är Tua Berglund (Lions Skövde), Åke Lindberg (Lions Skövde), Birgitta Renström (Lions Skultorp) och Rune Eriksson (Lions Skultorp).
Publicerad 2018-04-20
Stor gåva till De glömda barnen i Syrien

I förra veckan var representanter för Lions Club Horred i Mölndal för att hämta en värdecheck på 20.000:-.
Det var Tuve Bygg som genom Horreds Lions vill ge en gåva till de Glömda barnen i Syrien. Kontakten med företaget har skett genom en Lionsmedlem i Horreds-klubben som arbetar på företaget. Representanter från Lions fick träffa några från företagsledningen, vilka informerade om sitt företag och Lions företrädare fick berätta om vår verksamhet.
Det var Tuve Byggs VD Pekka Merta (till höger på bilden) som överlämnade gåvan till Lions Rolf Nordin. Rolf tackade och lämnade över ett lejon med Lionsmärket.
kjell Hugosson
LC Horred
Publicerad 2018-04-20
Lions Club Partille på ICA MAXI ALLUM - 2018

Mötet med människor berikar och ger inspiration och utvecklar Lions inför framtiden.
Lions aktivitet i centrum av Partille gav mersmak. Intresset för Lions visade sig vara stort och många ville vara med och svara på frågorna om vad Lions står för och vinna matkorgen från ICA MAXI.
Lions nya informationsmaterial var tydligt och klart och gav en heltäckande information om Lions verksamhet lokalt och ute i världen. Allt vi gör är tillsammans!

Lennart Bergqvist
LC Partille
Publicerad 2018-04-20
Lions bjöd på musikal

Lions grundades i Chicago 1917 och fyllde således förra året 100 år och samtliga Lionsklubbar i Sverige har samlat till en jubileumsfond för barn och ungdomar i Sverige. Ur fonden kan lionsklubbar söka medel som riktar sig till barn och ungdomar i Sveriga. Tack vare denna kunde Lions Club Svansjö erbjuda en resa till musicalen Alladdin på Scandinavium för barn med diabetes. Musicalen Alladin turnerar runt i Sverige mellan 26 december och 22 april och nu hade turen kommit till Göteborg.
Resan med buss och förväntansfulla barn med föräldrar och lionsledare avgick från Kinna den 4 mars. Under den timmeslånga färden till Göteborg erhöll alla frukt och information om lions. Föreställningen pågick i 2,5 timma med paus. I pausen fick alla popcorn. Efter föreställningen hade vi ordnat så alla fick besöka VIP lounchen där alla skådespelarna tog emot. Här fick vi träffa musicalens skådespelare bland annat Markoolio (Al Zallham), Claes Malmberg (Anden), Charlie Grönvall (Alladdin) och Ranaida Braun (Safa). De skrev autografer och blev livligt fotograferade.
Därefter gick färden hemåt med nöjda barn och föräldrar. Innan vi kom hem till Kinna vid 18.00 tiden stannade vi till för ett restaurangbesök..
Sven-Åke Norén LC Svansjö
Publicerad 2018-03-14
Tack för Parasport-tröjorna från Skövde HIF

Vi fick ett tack med en fin bild från Skövde HIF för Parasport-tröjorna.

Publicerad 2018-02-26
Parasport-tröjorna utdelade

Västergötlands Parasportförbund har under säsongen 2017-2018 anordnat en stor innebandyturnering, en av cde större i Sverige. I söndags den 25 februari hade man sitt sista sammandrag med spel på tre planer i Idrottshallen i Skövde under hela dagen. Vid avslutningen och prisutdelningen var Björn Wahlenius och undertecknad på plats för att dela ut de T-shirts som klubbarna i Lions distrikt 101VG har sponsrat. Alla deltagande lag fick tröjor och som framgår av bilderna var glädjen stor hos deltagarna för både priser och T-shirts.
Bert Thorsson PRC 101VG

Publicerad 2018-02-01
LC Borås/Ullsaxen delade ut Melvin Jones Fellow

Vid Lions Ullsaxens avslutning av årets Luciavandring, tilldelades Lion Roland Larsson, Melvin Jones Fellowship för sitt arbete med glasögon för skolbarn samt Golftävlingen Sjuhäradsgolfen.
Roland, till höger, ses här ta emot utmärkelsen av Lions President Östen Tegebäck.
Paul Ericsson LC Borås Ullsaxen

Publicerad 2017-11-18
Distriktsfinal i Lions fredsaffischtävling

Vid distriktsrådsmöte lördagen den 19 nov i Gendalens bygdegård genomfördes final i Lions fredsaffischtävling för distriktet.
Konstnärerna Lillemor Larsson och Jerry Öjersson bedömde de totalt elva bidrag som kommit in från 5 kliubbar.
Första pris, 2500:- till klassen och 500:- till eleven, tilldelades affischen på bilden som gjorts av Saga Lyckfors, klass 6, Ekedalens skola och lämnats in av LC Tidaholm.
Andra pris,1500:- till klassen och 500:- till eleven, tilldelades en affisch gjord av Alva Ingemarsson, klass 6 Varnhemsskolan och inlämnad av LC Valle.
Bert Thorsson

Publicerad 2017-11-06
Lions Club Horred i full gång med kärvproduktion

Foto:Jonny Andersson
Nu har Lions Club Horred fullt upp med att tillverka julkärvar. Efter en del problem med att få in nekerna mellan regnskurarna, lyckades man till slut få dem under tak. När man nu börjat binda visar det sig att säden håller en bra kvalité. Under några måndagskvällar samla ett 10-tal Lions i Preke för tillverkning, det är en god stämning i lokalen och man har också tid för en korv och kaffepaus. Man har varit lite återhållsam med försäljningen då man inte visste något om antalet man skulle få. Nu visar det sig att man kan sälja mera, om det finns spekulanter.
Kjell Hugosson
Lions Club Horred

Publicerad 2017-10-16
Lions Club Partille arbetar intensivt med glasögoninsmaling

Höstmarknaden i Sävedalen är en viktig aktivitet för Lions Club Partille. Under marknadsdagarna möter vi många människor som vill vara med och stödja Lions arbete lokalt i kommunen och globalt ute i världen. Lions älskar att hjälpa och finns där nöden är som störst och med insamlade medel och gåvor kan vi ge en hjälpande hand. Glasögoninsamlingen som startade på höstmarknaden 2011 under temat ”SYN TILL ALLA” är en aktivitet som engagerat människor i kommunen i olika åldrar. På höstmarknaden var det många som ville vara med och skänkte Lions glasögon till både unga och gamla i fattiga länder.

Lions lotteri är alltid lika populärt och det var ofta trångt vid lotteriförsäljningen. Här har vi en glad vinnare som tog hem högsta vinsten!

Glasögoninsamlingen berör både unga och gamla i kommunen. Lions Club Partille samarbetar med många glada givare. Vi tar nu ett steg framåt genom ett samarbete med ICA MAXI - ALLUM. Insamlingslåda finns nu på servicedisken och du är välkommen att lämna dina begagnade glasögon där. Ett stort tack till ICA MAXI som ger Lions denna möjlighet.

Jubileumsdiplom till Specsavers Partille 2017
Lions Club Partille vill framföra ett stort tack till hela personalen på Specsavers Allum Partille. Genom vårt samarbete med glasögoninsamling - får många unga och gamla en bättre syn i fattiga länder. Personlen har på ett föredömligt sätt bidragit till att Lions når sina mål med insamlingen. Det var på höstmarknaden 2011 som insamlingen startade under temat ”Syn till alla” och Specsavers har varit en stor givare under åren.

Insamlade glasögon uppgår 2017-10-11 till 13200 par.

Lennart Bergqvist
LC Partille

Publicerad 2017-08-02
LC Horred delade ut ungdomsledarstipendium

Horreds Lions Clubs sista möte för verksamhetsåret var förlagt till Robert Bergs hästgård i Hajom.
Ett 20 tal medlemmar mötte upp och vi fick en en god information om verksamheten och en visning av stallarna. Under mötet delades Horreds Lions ungdomsledarstipendium ut. Det var det 30:onde stipendiet som delats ut sedan starten 1984. Årets stipendiater var Elisabeth och Martin Andersson från IFK Öxnevalla, som fick stipendiet för allt det goda arbete som de gjort och gör för sin förening.
Vi fick en rapport från Jonny och Rolf som var våra ombud på Lions Riksmöte i Upplands Väsby. Vidare planerade vi inför Björketorps marknad som är vår nästa stora aktivitet. Mötet avslutades av pågående president Jonny som tackade för det gångna året,och önskade alla en skön sommar. På bilden överlämnar Håkan Arnell från stipendiekommittén stipendiet till Elisabet och Martin Andersson. Bild: Jonny Andersson
Kjell Hugosson
Lions Club Horred

Publicerad 2017-04-21


Publicerad 2017-04-25
Lions besökte Jonseredsgårdens äldreboende lördag 8 april.

En lite kylslagen vårdag men vårblommorna lyste ute - men inne var det varmt och sångarglädjen var på topp. Bo-Göran Hallén och Bengt Åkerberg stod för underhållningen och det minglades kring kaffeborden. Det personliga mötet är viktigt för Lions och att få umgås med de äldre som inte kommer ut så ofta. Under 2017 firar Lions Club Partille 60 År och det här en av många aktiviteter. Lions glömmer inte de äldre som kommer att vara i fokus under jubileumsåret.
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille

Publicerad 2017-03-26
Trivsam sångstund med Lions på Brattåskärrs Trygghetsboende

Vårsolen lyste denna tidiga vårvinterdag när Lions Club Partille besökte Brattåskärrs Trygghetsboende denna lördagseftermiddag. Det var trångt kring kaffeborden och det minglades och humöret var på topp. Lions Club Partille firar 60 års jubileum under 2017 och vad passar väl bättre för Lions än att få börja med sång och jubel med de äldre. Bo-Göran Hallén och Bengt Åkerberg stod för underhållningen och det kändes lite av vår och feststämning.
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille
Publicerad 2017-03-05
Cancerforskare på besök
Onkolog Anna Nordenskjöld besökte Lionsklubbarna i Falköping och berättade om sin bröstcancerforskning.
Läs mer här

Publicerad 2016-11-30
Lions Club Partille firade 1:a advent på Furulunds äldreboende.

Det var adventstämning på Furulunds äldreboende när Lions kom på besök.Temat var Julsånger och andra glada melodier där Bengt Åkerberg svarade för underhållningen. Att få sin önskesång spelad är viktigt och att få sjunga med och minnas betyder mycket för de äldre. Det var mingel kring kaffeborden med de äldre och det fanns inte en stol ledig och man kände redan lite julstämning. Lions tänker alltid på de äldre och att få fira 1:a advent med dem är stort. Jul
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille

Publicerad 2016-11-23
Vinnare av distriktsuttagning i Lions Fredsaffischtävling 2016

Till distriktets deltävling i årets upplaga av Lions fredsaffischtävling, som har temat "Ett firande av fred", hade det inkommit totalt 16 bidrag från 6 Lions-klubbar. Vid distriktsrådsmötet den 19 nov i Gendalen utsåg en jury bestående av konstnärerna Lillemor Larsson och Jerry Öjersson en teckning gjord av Mathilda Bergström från Hökensåsskolan klass 6 A till vinnare. Andra-priset gick till Sofia Olsson, också från Hökensåsskolan klass 6. Grattis till vinnarna och till LC Tidaholm som lämnat in bidragen!

Publicerad 2016-10-24
Lions och ”De glömda barnen i Syrien och dess grannländer”
Mest utsatta nu på vår jord är de Syriska flyktingbarnen. De absolut fattigaste finns i läger i närområdet, exempelvis i läger i Turkiet.

Detta var huvudpunkten vid informationsmöte med Lions i östra Skaraborg. Initiativtagare till mötet var undertecknad och som värd stod Lions Club Karlsborg. Ett trettiotal personer från zonens 11 lionsklubbar hade hörsammat inbjudan.
Huvudpunkten var att informera om Lions insamlingsaktivitet om barnen i flyktingläger som startar nu och pågår fram till årsskiftet. Förhoppningen är att Lions Sverige totalt skall komma upp till en insamlingsnivå på 10 miljoner kronor. Behoven är enormt stora och här gäller att snabbt få fram mat, vatten, hygienartiklar, tält och mycket mer för att lindra för de utsatta. Vidare diskuterades Lions framtidsutredning samt bemanningsfrågor. I denna diskussion framkom många intressanta och viktiga synpunkter.
Kvällen avslutades i stor gemyt med smörgåstårta och kaffe.

På bilden ses medlemmar från Lionsklubbarna i Skövde, Tibro och Tidaholm.

Jan-Åke Rispling
Lions Club Karlsborg

Publicerad 2016-10-24
Lions lyser i höstmörkret

Lions Club Partille kom till Kullegårdens äldreboende lördagen 22 oktober på eftermiddagen. En riktig höstdag när höstlöven faller. Höstmörkret finns utanför dörren men inne på Kullegården möter Lions de äldre med sång och mingel kring kaffeborden. Det märktes att sångarglädjen var på topp och det fanns inte en ledig stol. Lions glömmer inte de äldre och gemenskapen var på högsta nivå. Det är lite av Lions signum att möta människor i den grå vardagen med omsorg och värme.
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille

Publicerad 2016-09-29
LC Partille nådde målet 10000 par glasögon
Det var på höstmarknaden 2011 som Lions Club Partille startade sin insamlingsaktivitet, av begagnade glasögon till unga och gamla i fattiga länder - Under temat ”SYN TILL ALLA”. På höstmarknaden i Sävedalen 2016 gick aktiviteten i mål med 10000 par - det är stort!
Vilket engagemang denna aktivitet har bidragit med för Lions - Det är stort!
Man får aldrig ge upp när man startar upp en aktivitet. "Se och Synas är viktigt"
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille


Publicerad 2016-06-20
Daglig-verksamheten i Partille hjälper Lions

Glasögon-insamlingen visar att allmänheten har många oanvända glasögon i varierande styrka liggande i sina gömmor. Vi kan nu sedan en tid tillbaka glädja oss åt ett samarbete med Daglig verksamhet i Partille Kommun. Det betyder att Lions nu får hjälp med rengöring, sortering och kontroll så att alla glasögon är hela, för att sedan packas och levereras ut till synskadade i världen. Vårt gemensamma arbete blir nu till stor glädje för många unga som gamla.
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille
Publicerad 2016-06-05
LC Partille ordnade busstflykt för äldre 28 maj
Bussen var fullsatt och humöret var på topp. Rundturen, med en fruktstund i bussen, gick genom det vårvackra Göteborg och upp till Ramberget med den strålande utsikten. Bussen rullade sedan vidare till Jungman Janssons restauranger i Önnered där det blev sång och musik. Det var feststämning och det minglades vid borden som var vackert uppdukade. Lions fick fira två personer som fyllt 100 år med blommor och det var stort. Vi hade avslutningsvis ett blomsterlotteri för de äldre innan bussen rullade vidare hem till Partille.
En lyckad dag!
Lennart Bergqvist
Lions Club Partille.


Publicerad 2016-06-05
LC Horred anordnar gospelkonsert i Fotskäls kyrka
Lions Club Horred, har för tredje året anordnat en gospelkonsert. Konserten var förlagd till Fotskäls kyrka, som blev välfylld av besökare. Det var Varbergs Gospelkör som tillsammans med Per och Louis Herrey och Julia Frölich gjorde en helt underbar konsert. Behållningen från konserten blev ca 30000:- vilket kommer att skickas över till Barndiabetesfonden. Bilden från konserten i Fotskäls kyrka.
Kjell Hugosson
LC Horred


Publicerad 2016-06-05
LC Trollhättans kulturpris till IFK Trollhättan/Ung fritid
IFK Trollhättan/Ung Fritid gör ett fantastiskt fint arbete med att integrera ungdomar i det svenska samhället. De arbetar också mycket för att skapa jämställdhet mellan flickor och pojkar. Därför har Lions Club Trollhättan beslutat att deras årliga kulturstipendium på 10 000 kronor ska gå till IFK Trollhättan/Ung Fritid och ska användas till att möjliggöra för alla som vill ska kunna delta i fotbollen genom att köpa in fotbollsskor, benskydd och annat som behövs. Det finns flickor vars familjer är ovana med att flickor spelar fotboll och när man skall testa på saknas många gånger utrustning. Då ha Lions Club tänkt att det ska finnas utrustning på klubben att låna. Fotbollsträningen leds av Paula Khajo och Mery Jadan som har blivit valda till årets idrottsledare i Trollhättan. De leder olika flicklag, samt, just denna öppna, kravlösa fotbollsträning som kallas Futebol Aberto. En sluss där nya börjar innan de ansluter sig befintliga lag alt stannar kvar bara för att spela fotboll för att ha kul en gång i veckan. Där lär de sig även respekt för varandra, fotbollskunskaper och språkinlärning innan de går vidare.


Publicerad 2016-03-01
LC Horred inbjöd asylsökande att hjälpa till att tillverka fågelholkar
Vid årets tillverkning av fågelholkar, bjöd man in några pojkar från vårt asylboende i Horred. Lions vill gärna hjälpa till och få de asylboende att komma med i samhället. Pojkarna tyckte det var roligt att montera ihop holkarna och man hanterade hammare och skruvdragare med liv och lust. För de från Lions som var med upplevdes det meningsfullt att få göra en insats och träffa ungdomarna. Material till holkarna har skänks av ett företag, och hela behållningen går till något hjälpprojekt som medlemmarna bestämmer vid kommande möte. Tidigare års holktillverkning har gett 5 – 6000:- och förra årets intäkt gick till bekämpning av mässlingen. Innan pojkarna lämnade oss fick de var sin fågelholk med sig.
Kjell Hugosson
LC Horred

Pojkarna och en ledare med sina holkar.

Publicerad 2016-01-18
Nu finns inbjudan till Informations- och ledarskpsdagen den 12 mars på medlemssidan!

Publicerad 2015-11-18
Distriktsfinalen i fredsaffischtävlingen avgjord
I samband med distriktsrådsmötet i Vårgårda var det distriktsfinal i årets upplaga av Lions fredsaffischtävling. Det hade kommit in 17 bidrag från 7 klubbar i distriktet och två konstnärer från trakten, Hagar Andersson och Lillemor Larsson hade accepterat att fungera somm jury. De hade en grannlaga uppgift att välja ut en förstapristagare och en andrapristagare men till slut enades de om att bidraget från klass 6 Järpås skola, utfört av Hanna Gunnarsson, korades som segrare och att bidraget från klass 5 Hökensåsskolan, utfört av Alvin Högberg, blev tvåa. Resp Lionsklubb kommer att dela ut pris från distriktet dels till pristagarna och dels till deras klasser för att de deltagit i tävlingen.
Lions distrikt 101-VG tackar alla klubbar och skolklasser som deltagit i tävlingen.
Bert Thorsson

Det vinnande bidraget utfört av Hanna Gunnarsson, klass 6, Järpås skola
Publicerad 2015-11-08
Rapport från Leif Niord i Turkiet
Lionvänner, sänder en liten reserapport från vår resa ner till sydöstra hörnet av Turkiet, angränsande till Syrien och Norra Irak. Just hemkommen och samlat ihop några anteckningar ikväll. Kommer att göra en mer komplett rapport när vi fått bilder och när jag fått alla ekonomiska transaktioner samlade.
Vill bara försöka känna er involverade. Mitt problem är att kunna ge feed back till alla klubbar som deltagit från början, ökar efter varje redovisning jag får från min kassör i LC Nossebro.
Förstår att läget just nu efter LC Strängnäs stora insats, är att vi har en balans på kanske 200 000 SEK efter denna insats.
Om jag inte hade haft kära hustru bakom mig/oss, hade denna typ av aktiviteter aldrig varit möjlig. Hon har skapat ett nätverk bland inte bara Lions, men många andra.
Hälsningar
Leif
Läs hela rapporten här
Idag 10 nov kom ett nytt mail från Leif Niord, där han skrev följande:
Kan berätta att vi fick samtal från Sirnik över överlämnande av 'vår'lastbil. Fortfarande regn och elände. Men så lyckosamt.
All hjälp är levererad och räcker till en ytterligare omgång. Enl samtal, detta var absolut i rätt tid, när det mesta var slut.
Känns bra i eländet vi var med om.
Hälsningar Leif

Publicerad 2015-10-14
Lions Club Uddevalla samlade in glasögon

I sambnad med LC Uddevallas senaste månadsmöte den 13 okt 2015 sorterade och packade vi glasögon för leverans till Vision For All i Linköping.

Vi kunde leverera 3387 par glasögon!!
Bert Kronlid– LC Uddevalla

Publicerad 2015-10-09
Lions överlämnade mjukisdjur till ambulanserna

Lionsklubbarna i Hjo, Tibro och Karlsborg i samarbete med Leksakslagret (i Tibro och Skövde) har överlämnat 240 mjukisdjur till ambulanspersonalen. Dessa mjukisdjur användes som tröst till barn som av olika anledningar tvingas till att åka ambulanstransport. Ambulanspersonalen tackade för gåvan och underströk vikten av mjukisdjurens betydelse. Vi i Lions vill särskilt tacka Veronica från Leksakslagret som så positivt ställt upp för den goda saken.
Jan-Åke Rispling – LC Karlsborg

Publicerad 2015-10-02
Syrien katastrofen berör oss alla och Lions Club Partille vill vara med och ge sitt bidrag

Höstmarknaden i Sävedalen är den största insamlingsaktiviteten för Lions Club Partille. Behoven är stora både här hemma och globalt. Lions gör stor skillnad för många och inte minst nu när många barn lider nöd i Syrienkatastrofen. På höstmarknaden lottar vi ut en elsyckel, allt i syfte att få in pengar till vår hjälpverksamhet. Överskottet av lotteriet går oavkortat till syrienkatastrofen. Insamlingsbössor var också ett viktigt inslag.
Lennart Bergqvist – LC Partille

Publicerad 2015-09-23
Leif och Nilgün Njord hjälper flyktingar vid gränsen till Grekland

Inom ramen för LC Nossebros projekt i Turkiet för syriska flyktingar genomförde Leif Och Nilgün Njord tillsammans med turkiska lions en snabbinsats under vecka 38. 2000 flyktingar varav kanske upp till hälften barn finns i ett flyktingläger utanför den turkiska staden Edirne, 25 mil nordväst om Istanbul. Man möttes av desperata människor de flesta liggande på någon form av underlag, några bärkassar med kläder och dylikt. Några hade lyckats skaffa ett litet igloo-tält. Utdelning av filtar och vatten organiserades, mat kunde inte distribueras då inga kokmöjligheter finns eftersom de är på flykt.
Det kan tyckas vara en liten insats men det har i alla fall visat de utsatta människorna att det är någon som bryr sig.
Många superlativ och tack har framförts till svenska Lions, som Leif och Nilgün härmed vill förmedla.
Läs hela rapporten här

Publicerad 2015-06-17
Distriktsrådets överlämnandemöte i Vårgårda
Under lördagen den 13 juni genomfördes distriktsrådets överlämnandemöte i Vårgårda. Här kunde distriktsguvernören Jan-Åke hälsa ett trettiotal Lions välkomna från årets distriktsråd och från nästa verksamhetsårs distriktsråd.

Ett särskilt välkomnande blev det till Rune Dahlstrand från LC Göteborg, som med sina 97 år och över 60 år som Lion hedrade oss med sin närvaro. Rune berättade om några episoder från sitt långa Lionsliv.

DG Jan-Åke Rispling avtackades ”kungligt” med ost/vinkorg och medalj

Innan lunch fick vi åhöra ett fantastiskt föredrag av Martha Ehlin från MOD (Mer Organ Donation) som själv lever med fem donerade organ. Här ses Martha i samspråk med tillträdande ZO Simo Heinonen, LC Trollhättan

På eftermiddagen var det så dags att lämna över till DG Elect Ulf Carlsson, LC Vårgårda, för sitt introducerande distriktsrådsmöte.
Tack för ett fantastiskt år tillsammans!
Jan-Åke Rispling

Publicerad 2015-06-09
Lions Club Trollhättans kulturstipendium

Lions Club Trollhättans årliga kulturstipendium á 5.000:- till elev vid N3 delades ut vid Trollhättans firande av nationaldagen i Älvhögsborg. Årets stipendium gick till Filip Westlin, teaterelev vid N3. Särskilt kan noteras hans intresse och engagemang för barnteater. Filip är en vänlig och pålitlig ung man som växt som individ under utbildningen vid N3.
På bilden syns stipendiaten Filip Westlin med Penilla Gunther, ordförande i Lions Club Trollhättan.

Larsolof Wallinder, LC Trollhättan

Publicerad 2015-06-03
Gospelkonsert i Fotskäls kyrka

Horreds Lions Club har anordnat en Gospelkonsert i Fotskäls kyrka i början av maj. Det var Varbergs Gospelkör tillsammans med sång av Cecilia Wennersten och Julia Frölich på fiol.
Konserten var välbesökt och gav 25 250: till Barndiabetesfonden.
Bilden från Fotskäls kyrka

Kjell Hugosson, LC Horred

Publicerad 2015-06-03
På busstur till Önnered och restaurang Jungman Jansson.

Lördag 16 maj åkte Lions Club Partille runt till äldreboende och hämtade upp för en busstur till Önnered. Lions har i många år haft som tradition att anordna en bussutflykt genom Partille och Göteborg, som förutom sightseeing även bjuder på förtäring och samvaro. Humöret var på topp och framme vid Jungman Jansson fick man delta i ett blomsterlotteri vilket uppskattades. Många äldre kommer inte ut så mycket och därför uppskattas en bussutflykt - Lions gör stor skillnad för de äldre i Partille kommun.

Lennart Bergqvist, LC Partille

Publicerad 2015-06-03
Lions Club Partille Våraktivitet på Brattåskärr 25 april

Det gick inte att ta miste på att Lions Club Partille Våraktivitet på Brattåskärr var en välkommen aktivitet hos de äldre denna lördagseftermiddag. Det var sångarglädje och alla var på ett strålande humör. Det minglades kring kaffeborden och ingen ville gå hem. Lions gör skillnad för de äldre och vi hälsades tillbaka.

Lennart Bergqvist, LC Partille

Publicerad 2015-04-29
Distriktsmötet i Borås
Årets distriktsmöte genomfördes lördagen den 25 april i Borås. Värdklubbbarna LC Borås och LC Borås-Ullsaxen hade ordnat ett utmärkt arrangemang i Högskolans lokaler. Annette Eiserman Wikström lotsade oss vant och elegant genom den digra föredragningslistan, som nästan var genomgången till lunch.
Till DG för verksamhetsåret 2015-2016 valdes Ulf Carlsson, LC Vårgårda, till VDG valdes Per Blomstrand, LC Uddevalla, och till 2VDG valdes Lillemor Thimour, LC Hindås.

Under mötet avtackades ett antal medlemmar med MJF för berömvärda insatser, dessa var från vänster Anders B Blomqvist, LC Floda-Gråbo, Björn Wahlenius , LC Trollhättan, Per Jansson, LC Uddevalla, Göran Kjellebäck, LC Trollhättan, samt Henry Carlsson, LC Karlsborg (ej med på bilden)

Gudrun Rytterlund Nordström förärades Distriktguvernörens förtjänstmedalj för nedlagt mycket gott arbete i Lions Cancerfond Väst.

För dagens kulturella inslag svarade Luciakören, vars deltagare alla någon gång varit lucia i LC Borås Ullsaxens Luciaverksamhet som faktiskt pågått närmare 40 år. Den duktiga kören gjorde ett mycket uppskattat framträdande med bl a musikstycken av Ted Gärdestad.

I hast nedtecknat av Jan-Åke Rispling

Publicerad 2015-02-19
Se, det går att värva nya medlemmar till Lions!

Eivor Sandström får sitt Lion-märke av president Rolf Blom under överinseende av DG jan-Åke Rispling och Roger Sandström
Hemma igen efter en, som vanligt, trevlig kväll med LC Karlsborg. I kväll hade jag dessutom det trevliga uppdraget att inviga två nya medlemmar, Eivor och Ragnar Sandström. Stora delar av klubben hälsade de nya välkomna med en rungande applåd.
Vi är nu 41 medlemmar varav 20% kvinnor!! Jag har nu personligen värvat 7 nya medlemmar. OBS ! detta är inte skryt, utan jag vill bara peka på att om jag kan så kan alla.
Uppmanar alla Lionsvänner att aktivt börja med Ask 1, Fråga en, så kan vi växa oss större.

Jan-Åke Rispling, DG 101 VG

Publicerad 2015-02-05
Lennart Liljefors, LC Skövde, erhöll 55-årsmärke

Under måndagskvällen den 2 februari var jag på ett mycket trevligt och högtidligt möte med LC Skövde. Här hade jag äran att överlämna chevronmärke till Lennart Liljefors (i mitten på bilden) som varit medlem i 55 år. Presidenten Lennart Lundquist uppvaktade med blommor från klubben. Att få göra klubbesök tillhör mina favoritsysselsättningar, kan det bli mycket bättre när man får träffa hedersmän som Lennart.

Jan-Åke Rispling, DG 101 VG

Publicerad 2015-01-28
Zon 3:s zonaktivitet växte – 400 syriska flyktingfamiljer fick hjälp

På zonmötet för zon 3 gjorde Leif Niord ett upprop till klubbarna att hjälpa till med pengar till flyktingar från Syrien som flytt till Turkiet. Han och hans fru Nilgül hade tidigare under hösten med hjälp av pengar från bl a MD101 varit nere i en liten stad Soruc i Turkiet alldeles vid gränsen till Syrien och nära den syriska staden Kobane som invaderades av IS. De hjälpte då ett antal flyktingfamiljer bl a med mat i ett samarbete med Lions i Turkiet och turkiska myndigheter.
En rapport från denna första etapp finns att läsa här. >>>
Hemkomna från denna resa satte de som mål att få ihop 200 000 kr för en ny insats vid gränsen till Syrien. Klubbarna i zon 3 tog detta till sig och skapade en zonaktivitet som LC Nossebro administrerat. Tillsammans med pengar från MD101.s katastrofberedskap och bidrag från några andra klubbar fick man ihop totalt 260 000 kr.
Man lade upp en plan för att stödja 400 familjer med matvaror, frukt, blöjor, hygienartiklar, mattor, madrasser, filtar, kläder som samlats in av Lions i Turkiet samt enkla leksaker och kex till barnen. Allt som behövde handlas in köptes från företag i närområdet som Lions i Turkiet hade kontakt med. Med hjälp av de turkiska myndigheterna och UNHCR’s representanter valdes 400 syriska familjer ut som bor under mycket primitiva förhållanden i små byar i närheten av gränsen. Det upprättades namnlistor över familjerna med antal familjemedlemmar för att säkerställa distributionen. Personal från myndigheterna hjälpte till vid överlämnnandet och såg till att namnlistorna blev signerade.
Allt som köpts in packades i kassar och lådor och kördes till byarna med lastbil försedda med banderoller med Lions-märke och ”We serve” på turkiska och text att hjälpen kom från Sverige. Första dagen hann de med 200 familjer i tre byar men lyckades bara med 125 familjer men Unhcr tog över distributionen till resterande 75 familjer.
- Nilgün och jag är så glada att ha haft Svenska Lions och deltagande klubbars förtroende och support för vår aktivitet. Vilken förmån vi fått av att få en grym verklighet på nära håll, att prata med utsatta människor och lyssna till deras öden, att se barnens behov. Att få visa vad Lions står för, engagemang genom aktivt handlande. Att kunna ge tillbaka denna uppföljning till alla involverade som har visat sådan fantastisk support.
Så avslutar Nilgün och Leif sin rapport om denna hjälpinsats.
Rapporten går att läsa i sin helhet här. >>>
Bert Thorsson
PRC

Publicerad 2015-01-26
Ytterligare 1 000 000:- till cancerforskning i Västsverige
Insamlingsstiftelsen Lions Cancerfond Väst fortsätter sitt stöd till cancerforskning vid forskningsinstitutioner och sjukvårdsenheter i Västsverige. Sedan starten 2010 har Lions Cancerfond tilldelat 31 olika forskningsprojekt sammanlagt 3 861 000 kronor till patientnära cancerforskning. Nu utlyser fonden en ny ansökningsomgång och ytterligare 1 miljon kronor avsätts till cancerforskningsprojekt i västra Sverige.
”Genom forskningsstöd från vår fond har projekt kunnat genomföras som annars kanske inte skulle ha blivit av”, säger Lars Ersmarker, ordförande i Lions Cancerfond Väst. Vi har stött projekt inte enbart vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin utan också vid sjukhusen i Lidköping, Skövde och Trollhättan. Vi kan därför glädja oss åt, att kunna bidra till kunskapsökningen inom cancerområdet i regionen, till gagn för de cirka 10 000 personer i västra Götaland, som varje år drabbas av cancer, fortsätter Ersmarker. Fonden är oberoende och alltså inte knuten till någon institution, vilket gör att alla forskare och sjukvårdspersonal i Västsverige kan komma i fråga.
På fondens hemsida www.lionscancerfond.se finns ytterligare information om fonden och om vilka projekt, som stötts av fonden. Där kan man också ge bidrag.
Ev frågor ställs till Lars Ersmarker tel 0706 087184 eller via e-mail: ordf@lionscancerfond.se
Ansökningshandlingar, riktlinjer m.m. finns på fondens hemsida www.lionscancerfond.se/forskningsanslag

Publicerad 2015-01-12
Lions hjälper världen genom insamling av julgranar
Lions Club Floda-Gråbo har under helgen 10-11 januari i år samlat in barrande julgranar i delar av kommunen. Klubben aviserade denna aktivitet en vecka tidigare genom flygblad i kommuninvånarnas brevlådor. Av flygbladet framgår, att Lions erbjuder hämtning av julgranen mot ett bidrag på 30 kronor att läggas i en plastpåse fäst vid granen och placera denna vid tomtgränsen. Alla insamlade medel går oavkortat till Lions hjälpverksamhet, som vid detta tillfälle är riktat till inköp av katastroftält, som vid kommande katastroftillfälle snabbt kan skickas till det område, där behovet är störst. Svenska Lions var först i världen med att introducera tält för att lindra nöden i relevanta katastrofområden, varhelst och närhelst de uppträder i vår värld. LC Floda-Gråbo introducerade denna aktivitet i ett begränsat område förra året för att kunna utvärdera en eventuell utvidgning i framtiden. Utfallet blev över förväntan inte minst beroende på att många bidragsgivare skänkte långt utöver de aviserade 30 kronorna. LC Floda-Gråbo kommer nu att arbeta för att successivt utvidga denna aktivitet inom klubbens verksamhetsområde.

Jan Frygner – LC Floda-Gråbo

Publicerad 2014-12-23
Lions Nytt önskar alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År!


Publicerad 2014-11-26
Lions fredsaffischtävling avgjord
I samband med distriktsrådsmötet i Varnhem den 22 nov genomförde distriktet sin distriktsfinal i Lions fredsaffischtävling. Juryn utgjordes av konstnärerna från Valle härad Lasse Holgersson och Christian Andersson.Från distriktet deltog 16 finalister som de olika Lionsklubbarna har utsett bland ”sina” skolor. Andra pristagaren som erhåller 2 000 kr av distriktet har målats av Signe Bordin åk 6 i Ösbyskolan Örby. Första pristagaren som går vidare till Sverige final erhåller 3 000 kr och är målat av Nelli Fors åk 7 Karl-Oskars skolan i Falköping. Nellis beskrivning av freden är ”peace cannot be kept by force, it can only be achieved by understanding”. Juryns motivering lyder: ”Visar på kärlek förståelse och fred på ett mycket överskådligt sätt. Tar våra olikheter och likheter på ett konstnärligt och spännande sätt. Målningen är konstnärligt och tekniskt mycket skickligt utförd”.

Bilden visar det vinnande bidraget utfört av Nelli Fors, Karl-Oskarsskolan, Falköping
Text och foto Jan Frykberg, LC Valle

Publicerad 2014-11-24
LC Horred sprider information om Lions Cancerfond Väst
Lions club i Horred har haft en informationsdag vid Ica i Horred. Man ville sprida information om Cancerfond Väst och samtidigt göra en insamling, vilket gav 1600:-. På bilden är det Lions Lennart och Dan som är delar ut information om fonden.
Kjell Hugosson, LC Horred


Publicerad 2014-11-15
Lions hjälper ebola-drabbade


Publicerad 2014-11-07
Åter dags för Lions Trettondagskonsert 2015
Nu börjar vi sälja biljetter till Trettondagskonserten i Uddevalla. Lämplig som present eller julklapp.

Bert Kronlid, LC Uddevalla

Publicerad 2014-11-03
God stämning och trivsel på Kullegårdens äldreboende lördag 25 oktober.
Många av de äldre var med denna lördags eftermiddag på Lions sångstund och det var trivsamt vid kaffeborden. Lions lyfter och gör stor skillnad för de äldre det märktes. Lions Club Partille passade på att visa upp sin nya segelflagga.
Vi lovade de äldre och personalen att vi kommer tillbaka.

Lennart Bergqvist, LC Partille

Publicerad 2014-11-02
Lions internationelle president besökte Göteborg
Lions internationelle president Joe Preston var på besök hos Sveriges Lions i samband med Lions guvernörsrådsmöte nummer tre i Göteborg förra helgen. Joe Preston träffade Lions och bjöds på ett program i Göteborg, med bland annat besök på emigranternas hus i Götborg, där han och hans fru Joni bland andra träffade Rune Dahlstrand, medlem i Lions sedan 1952, Rune är idag 97 år.

I sitt tal till Sveriges ions sade Joe Preston bl a:
- Ni Lions i Sverige har en stolt tradition av att vara kreativa i era hjälpaktiviteter. Ni var först med ungdomsverksamheten/utbyte och ni är först med de blå tälten, som hjälper människor få tak över huvudet vid katastrofer i världen. Fortsätt vara kreativa, men var också flexibla. Var lyhörda och flexibla i era klubbar och skapa förutsättningar för nya medlemmar att delta. Det kan handla om att ni kanske måste börja tidigare med möten så att de som jobbar kan komma direkt till jobbet och inte bli så sena hem till sin familj. Det kan också vara att tillåta att inte alla måste vara på alla möten utan ha respekt för att de måste ha tid för sina barn.
- Och satsa på att ta in kvinnor i klubben. Vi har satsat på det internationellt och har nu 27 % kvinnliga medlemmar i världen. Men Sverige har bara 18 %, hur kommer det sig? Här har ni en missad möjlighet.
Texten hämtad från www.lions.se/För medlemmar där det finns mera att läsa om Joe Prestons besök i Göteborg.

Publicerad 2014-10-27
Lions hjälper tredje världen att se
LC Floda-Gråbo gör varje år en drive med insamlingslådor för begagnade glasögon i kommunen – så även i år. Insamlingen visar att allmänheten har många oanvända glasögon i varierande styrka liggande i sina gömmor.
Vi samarbetar med Optikkällaren i Lerum, dit kunderna ofta skänker sin gamla glasög-on, när de köper nya. Vid varje sändning överlämnar de 100-tals begagnade glasögon till vår insamling. Nyligen skickade vi 500 par, som efter rengöring och klassificering kommer att fraktas och delas ut till synskadade i tredje världen. Glasögon, som ingen vill ha blir till stor glädje för andra.
På bilden visas endast en bråkdel av de skänkta glasögonen tillsammans med Börge Jönsson och Anders B Blomqvist från vår klubb samt Linda Jansson och Sanna Valtonen, som arbetar i affären.

Jan Frygner – LC Floda-Gråbo

Publicerad 2014-10-27
Lerums barn för världens barn
Den 5 oktober arrangerade LC Floda-Gråbo tillsammans med kommunens båda Rota-ryklubbar Rotary Lerum och Rotary Lerum-Aspen för fjärde året i följd en konsert i Der-gårdsteatern i Lerum till förmån för Världens Barn.
Lotta Engberg ledde galan tillsammans med barn och ungdomar från Lekstorpsskolan under ledning av Åsa Magnesköld. Det blev en nästan tre timmar fartfylld fest, där Lotta bjus-sade 100 procent på sig själv både från scen och uppe bland publiken. Barnen stod hela tiden i centrum. Sång och musikunderhållningen blandades med auktion av Lottas olika scenkläder hon burit på Liseberg. Kläderna förvisades av ungdomar genom duktiga mannekängframträd-ande. Lotta auktionerade även ut ett flertal pussar till högstbjudande. Alla intäkter gick till Världens Barn. Föreställningen, som avslutades med framträdande av Kulturskolans storband med Maria Lansenfeldt som vokalist, var mycket uppskattad av den fulltaliga publiken.
Sparbanken Alingsås, Studieförbundet Vuxenskolan, ICA Servett sponsrade kaffe, dricka och kaka både före och under pausen samt Kommunen ställde upp med Dergårds-teatern utan kostnad. Alla artisterna inklusive Lotta ställde upp utan gage.
Tack vare givmilda företag, som skänkt fina vinster, vår lokala konstnär Billy Hell-sten, som skänkt en tavla till ett värde av 6 000 kr för utlottning och inte minst en frikostig allmänhet, som köpt lotter och biljetter, kunde i år samlas in 155 097 kr – en markant ökning från tidigare år - vilket oavkortat skickats in till Radiohjälpens insamling till förmån för Världens Barn.

Jan Frygner – LC Floda-Gråbo

Publicerad 2014-10-06
Intensiv höst för Lions Club Partille
Lions Club Partille har mycket på sin agenda över året. Här kommer lite information från en aktivitet som varit och en stor kommande aktivitet, vår Välgörenhetskonsert.
Lions Club Partille har en lång tradition sedan många år att vara med på höstmarknaden. Många vill vara med och ge sitt bidrag till Lions. Lådlotteriet står alltid i centrum och kön är lång för att få just sin låda och det var många fina vinster. Bland vinsterna fanns också biljetter tillvår välgörenhetskonsert 15 november till förmån för Lions Cancerfond Väst.
På klubbmötet 1 okt hade klubben besök av John Godoy från Vision for all som presenterade organisationens arbete. Det var på höstmarknaden 2011 som Lions Club Partille startade upp glasögoninsamlingen och har sedan dess kvartalsvis skickat glasögon till Vision for all. Vid höstmarknaden 2014 gick vi i mål med 5000 par glasögon. Under dessa år har vi fått se många som vill vara med och stödja Lions i denna viktiga aktivitet.

Trångt och trivsamt på Sävedalens Höstmarknad
Den 15 november anordnar LC Partille en Välgörenhetskonsert på Kulturum i Partille med fokus på Lions Cancerfond Väst.

Lennart Bergqvist, LC Partille

Publicerad 2014-09-04
Småstjärnor i Horred
För 12:e år har Horreds Lions anordnat Småstjärnorna. Tävling hålls i samband med ett Idrottsföreningens bollrace. För planering och ledning svarar som tidigare år av vår Lions Ulf Englund med frun Elisabeth.
På bilden syns alla tävlande med segraren Nadja Holmén i mitten.
Kjell Hugosson, LC Horred

Publicerad 2014-08-10
Lions Club Skultorp har genomfört sitt klubbmästerskap i golf

Sista torsdagen i juni avgjordes klubbens interna mästerskap i golf på Falköpings golfklubbs bana – Berga – i Torbjörntorp. Åtta av klubbens medlemmar kämpade om mästerskapstiteln. Tävlingen blev dramatisk så tillvida att den fick avbrytas c:a en halvtimme för att ett häftigt åsk- och regnväder skulle kunna passera. Fjolårets mästare – Lennart Sanfridsson - lyckades inte behålla titeln utan fick ge sig för Uno Janson, som vann med 70 slag tätt följd av Rune Eriksson. Rune hade lika många slag men högre handicap och därmed blev Uno Janson mästare. På bilden har Uno just tagit emot segerpokalen av fjolårets mästare. 2:an Rune Eriksson står intill och åser det hela.
Rolf Kaméus, LC Skultorp

Publicerad 2014-06-25
Distriktsrådets överlämnandemöte i Floda 2014-06-04
Vid detta verksamhetsårs sista distriktsrådsmöte och nästa års första möte den 4 juni avtackades DG Anders Blomqvist av vDG Jan-Åke Rispling och erhöll en present av distriktsrådets ledamöter. Samtidigt överämnade DG Anders distriktsrådets ordförandeklubba till DG elect Jan-Åke och önskade honom lycka till med sitt kommande DG-år.


Publicerad 2014-06-14
Melvin Jones och korvgrillning inför sommaruppehållet.
Lions Club Uddevalla har haft avslutningsmöte inför sommaruppehållet. Då passade klubben på att uppvakta Britt Kronlid med Melvin-Jones utmärkelsen. Britt har suttit två år som president i klubben och har under denna tid både tillfört klubben flera nya medlemmar och sett till att flera nya aktivteter har genomförts bl a Gåvogranen i Gallionen i centrala Uddevalla. Av bilden nedan framgår hur trevligt vi också kan ha det i klubben.
Bert Kronlid, LC Uddevalla


Publicerad 2014-05-23
Lions Club Skultorps pensionärsträff samlade nära 100 gäster.
Lions Club Skultorp hade inbjudit alla pensionärer i Skultorp till vårträff på Kyrketorps – gården fredagen den 16 maj kl 14.00. 94 stycken hade anammat inbjudan och de första fanns på plats redan före kl 13.30. Strax efter kl 14.00 hälsades alla välkomna och fick också lite information om vad LC Skultorp uträttat och gett bidrag till under föregående verksmhetsår. 138 000:- hade delats ut i bidrag till olika ändamål både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt och som stipendier till ungdomsledare och till deltagare i Lions internationella ungdomsläger. Därefter bjöds på en lätt förtäring i form av smörgåstårta och lätt dryck till denna. Pensionärerna lät sig väl smaka innan Håkan Nyström och Mari-Anne Westberg underhöll med sång och musik där gästerna även fick möjlighet att delta i några av våra populära allsånger. En av Lionsmedlemmarna – Olle Schönborg – engagerades som gästartist och framförde ”Jag är en fattig bonddräng” , vilken ”drog ner” kraftiga applåder. Mari-Anne och Håkan fick också kraftiga applåder och stort TACK för sin repertoar och sitt framförande. Eftermiddagen avslutades sedan med kaffe och kaka innan gästerna framförde sitt TACK till ”lejonen” och begav sig hemåt mätta och belåtna av både ”andlig” och lekamlig spis.
Rolf Kaméus, LC Skultorp


Publicerad 2014-05-14
Gospelkonsert i Horreds kyrka
Horreds Lions Club har anordnat en Gospelkonsert i Horreds Kyrka. Det var Varbergs Gospelkör under ledning av Elisabet Willix med solister, konferencier var Thorleif Torstensson f.d. känd dansbandsledare. Insamlade medel vid konserten gick till Barndiabetesfonden och gav ett belopp på 13,540:-. Initiativet till konsert kom från vår medlem Dan Karlsson som är medlem i gospelkören och det blev en lyckad föreställning med en fullsatt kyrka.
På bilden syns Dan Karlsson till höger med Thorleif Torstensson
Kjell Hugosson, LC Horred


Publicerad 2014-05-11
Valborgsmässofirande i Skultorp
Valborgsmässoafton firades traditionsenligt vid Sjötorpasjön i Skultorp med vårsånger – framförda av sångkören DISSkanten – lättsam och trevlig hyllning till våren – framförd av f d Skultorpsbon och f d kommunalrådet Tord Gustavsson - samt vårbål och fyrverkerier – de senare sponsrade av SLA, som är ortens dagliga papperstidning. Innan själva firandet började fanns det möjligheter för barnen att få en liten ridtur och det fanns också chokladhjul, godisstånd och korvstånd.
LC Skultorp, som arrangerade tog också en frivillig entréavgift och informerade om resultatet av föregående års insamlingsresultat Arrangemanget hade 1500 - 2000 besökare och inbringade c:a 15 000:- kronor netto , som vi skall använda till vår hjälpverksamhet.
Text och bild: Rolf Kaméus


Publicerad 2014-05-11
Insamling till lions Cancerfond Väst
Under två soliga dagar i slutet av mars i anslutning till våffeldagen samlade Lionsklubbarna Kinna-Skene och Svansjö gemensamt in 7864 kr till Lions cancerfond väst. Givmilda Markbor bjöds på våffla med kaffe i samband med insamlingen.

Sven-Åke Norén LC Svansjö


Lions Club Svansjö delade ut Melvin Jones utmärkelse
I samband med den årliga Presidentfesten förärades Lion Nils Andersson med Melwin Jones utmärkelse för sina mångåriga lionsarbete i klubben sedan starten 1981-10-01 då Nils blev chartermedlem. Nils har haft olika uppdrag inom Lions lokalt och på distriktsnivå samt varit Luciageneral under 20 års tid.

Sven-Åke Norén LC Svansjö

Nyblivne Melvin Jonesinnehavaren gratuleras av presidenten Hasse Arnesson

Publicerad 2014-04-21
Resultatet av Röda Fjädern nu uppe i 10,2 miljoner!
Fick telefonsamtal från Röda Fjädern-generalen Jan Granlund som ville framföra till distriktet att nu har resultatet av Röda Fjäderninsamlingen för barndiabetes nått upp till 10,2 miljoner! Han vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till detta fina resultat!

Bert Thorsson PRC
Publicerad 2014-03-22
Lions Club Trollhättan 60 år
Lions Club Trollhättans 60 år firades med en jubileumskonsert av Magnus Åbergsgymnasiets musikesteter. Konserten ägde rum på FolketsHus/Kuturhuset. Eleverna hade komponerat programmet som bestod av emsemblespel och många solister som framförde olika genrer. Konferencier var Jonas Torrestad VD på Kulturhuset och en känd entertainer i stan som presenterade artisterna och själv gjorde ett uppskattat nummer. Lions Club delade under konserten ut ett av 2014 kulturstipendier på 5000:- till Emma Lönnestål en mycket duktig trummis. Ett bildspel om vad Lions Club uträttat både lokalt och internationellt visades på olika skärmar. Mycket informativt och trevligt.

Märta Antonsson LC Trollhättan


Publicerad 2014-02-22
Två nya Melvin Jones Fellow i LC Horred
Horreds Lions club har till två av sina medlemmar delat ut Melvin Jones Fellow plaketten. Det är Göran Andersson (till vänster på bilden) och Rune Halvardsson som fått mottaga dessa. Båda år trogna medlemmar som aktivt deltager i klubbens aktiviteter, därutöver har Göran varit sekreterare i 16 år och Rune klubbmästare i 12 år.

Kjell Hugosson, LC Horred


Publicerad 2014-02-20

Fondens årsredovisning
för verksamhetsåret 1 juli 2012 till 30 juni 2013 är nu reviderad och klar.

Sv. Insamlingskontroll har godkänt den och förlängt vårt 90-konto. Det blir vårens distriktsmöte som slutligt kommer att fastställa och godkänna redovisningen

Årsredovisningen finns tillgänglig på fondens hemsida www.lionscancerfond.se under "Senaste nytt".
Ny utlysning, 1 miljon kronor till cancerforskningen i Västsverige
Just nu utlyser fonden möjligheten för forskare och annan sjukvårdspersonal, verksamma i vårt område, att söka forskningsanslag. Denna gång välkomnas särskilt forskningsprojekt med inriktning mot leukemi och barncancer.

Pressreleasen hittar du på fondens hemsida wwww.lionscancerfond.se under Lionsklubbarnas sida.

Publicerad 2014-02-16
Lions Club Horred delar ut ungdomsledarstipendium
Horreds Lions Ungdomsledarstipendium har för i år tilldelats Lisa Johansson Horred, utdelningen skedde vid klubbens februarimöte i Kilagården. Hon har i många år varit aktiv i Sportklubbens gymnastiksektion. Hon är och har varit drivande inom barnverksamheten, totalt 80 ungdomar i 5 grupper i åldern 5-13 år. Horred är den enda gymnastikförening i Mark som har barnverksamhet, så det kommer barn från hela kommunen. Lisa fick mottaga ett stipendium på 2000;- till sig själv och ett på 1000:- till hennes klubb.

Det var det 32-andra gången som Horreds Lions lämnade ut sitt ungdomsledarstipendium.

Kjell Hugosson, LC Horred

Lisa Johansson mottager priset av LP Kjell Hugosson, LC Horred

Publicerad 2013-12-21
Lions är fantastiska
Läs kampanjledare Jan Granlunds text om Röda Fjädern.

Det verkar som din webläsare inte klarar av pdf-filer just nu.
Anlingen ladda ner senaste acrobat reader, eller ladda ner filen filen här

 

Publicerad 2013-12-21
Lions Cancerfond Väst fick 20.000:- av LC Göteborg Tuve/Säve
I samband med att Lions club Göteborg Tuve/Säve har haft 20 års jubileum så har 20.000:- överlämnats till Lions Cancerfond Väst. Detta skedde vid Lions zonmöte, där göteborgsklubbarna var representerade. Professor eremitus Ragnar Hultborn medverkade med information om Sahlgrenska Cancercentrum och med dr Jon Kindblom om sin forskning om prostatacancer för vilket han också fått forskningsanslag av Lions cancerfond i Väst.

Cancerfonden bildades av lionsklubbarna i västra Sverige i januari 2010 och har tack vare bidrag från klubbarna och allmänheten kunnat bevilja forskningsanslag på totalt 2 756.000:- och inbjudit forskare, läkare och annan sjukvårdspersonal att söka bidrag för forskning, utredningar mm som bedrivs vid sjukhus och andra sjukvårds-inrättningar i Västsverige. Beslut har nu tagits att ställa ytterligare 1,0 mkr till forskningens förfogande.

Precis som i alla aktiviteter och projekt, som Lions bedriver, genomförs arbetet ideellt vilket gör att fondens totala kostnader hitintills endast uppgår till 6,31%, varav administration 1,65%.

Arne Åkerström LC Göteborg Tuve/Säve

Kassören I Lions Cancerfond Väst Lars Brorsson(till höger) tar emot gåvan av från vänster Kenneth Johansson, Ralph Ahlquist och Sture Liljestrand från Tuve/Säve klubben.

Publicerad 2013-11-20
Trettondagskonsert
Den 6/1-2014 är det åter dags för vår

Trettondagskonsert

Till förmån för Lions Cancerfond Väst

Bert Kronlid
LC Uddevalla
0522-37503 www.lionsuddevalla.se

 

Publicerad 2013-11-15
Lions skänker TV-apparater till Skaraborgs Sjukhus, Skövde
Under fredagen den 8/11 överlämnades tre TV-apparater med hörlurar till patienterna på avd 65-66 lungmedicin vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde.
Gåvan är ett samarbete mellan Lionsklubbarna i zon 2 vilket innebär stora delar av gamla Skaraborgs län.
Tack vare Lions omfattande insamlingsverksamhet och välvilligt inställda bidragsgivare har det givits möjlighet till denna gåva.
Genom åren har Lions givit ett 50-tal TV till olika avdelningar vid sjukhuset.

Jarl Bellehed
LC Skövde

Från vänster enhetschef Marianne Stomberg och kurator Margaretha Lundin tillsammans med Lions representanter Rolf Karlsson, Sivert Forsell och Sture Gustafsson.

Publicerad 2013-11-15
Lions Club Svansjö har tillverkat julkärvar
Att pryda fågelbordet inför den stundande vintern har lionsmedlemmarna bundit julkärvar (neker) en lördagseftermiddag med efterföljande enkel grillmåltid under gemytlig samvaro.
Kärvarna kommer att säljas med början den 30 november genom dörrknackning i Örby samt delar av Kinna. Säljs även från affärer i Torestorp, Öxabäck och Älekulla.
Inkomsten från försäljningen går till Lions hjälparbete.

Sven-Åke Norén
LC Svansjö

Vid slutstationen i tillverkningslinan syns Göte Persson, Anette Henriksson, Alf Andersson samt något skymd Hasse Arnesson.

Publicerad 2013-11-03
LC Horred välkomnar flyktingbarn med Sticke
Horreds Lions club har överlämnat en välkomstgåva till de flyktingbarn som skall bo på Ekås i Horred.
Gåvan är ett “gosedjur” en mjuk igelkott som heter Sticke, det är symboldjuret som är med i Lions kampanj för hjälp till Barndiabetesfonden.
Lions vill att ungdomarna skall känna sig välkomna till Sverige och Horred.
“ Vi skulle också önskat, om det gällt våra egna barn och barnbarn, att de skulle få känna sig välkomna till ett land dit de måste fly för att överleva”
säger Lions president Kjell Hugosson.

Lions Kjell Hugosson och Rolf Nordin överlämna sin gåva till Mariah Englund, boendestödjare vid Ekås.

Publicerad 2013-10-29
Lions Cancergolf i Borås
Lions Borås/Ullsaxens hade sin årliga Cancergolf den 22 september i ett regnigt men bra golfväder på Borås Golfklubbs bana i Kråkered. LC Ullsaxens cancergolfgeneral Göran Krafft rapporterade på söndags-kvällen att det blev också ett gott tillskott till LCV eller vad sägs om att:

Det var 44 par som kom till start och betalade sina avgifter till golfklubben, som i sin tur skänkte hela beloppet till Lions Cancerfond Väst 8 800:-
LC Borås/Ullsaxen dubblade beloppet 8 800:-
Det blev också många frivilliga bidrag 4 800:-
Och vid prisutdelningen kom så restaurangpersonalen med helgens dricks + 310:-
Totalt alltså till LCV: 22 710:-

Borås Tidning hade både artikel före tävlingen och följde upp men ett reportage så det mycket information om LCV avslutade Lion Göran som byter uniform och börjar förberedelserna för att genomföra sitt 24 år som luciageneral, en värdefull aktivitet som ger Ullsaxen ett netto på ca 200 kkr varje år.

Meddelar
Lasse Brorsson, LCV

LC Ullsaxens cancergolfgeneral Göran Krafft

Publicerad 2013-10-09
Lions har haft zonmöte i Skövde!
De 11 Lions klubbarna i området. Falköping, Floby, Tidaholm, Hjo, Karlsborg, Tibro, Skövde, Skövde Ryd, Skultorp samt Valle, .genomförde tisdagen den 24 september 2013 ett zonmöte. Det var ett välbesökt möte i Skövde på Erics Kök Café & Restaurang med 32 deltagare från 10 olika klubbar.
Dessa fick förutom vanliga mötesförhandlingar även lyssna på ett föredrag av Patrik Strandell från Gothia Science Park och företaget TIBIT INTERACTIVE som informerar om "Varför marknadsföring idag är lättare än någonsin" en introducerande föreläsning till relationsbyggande, empatisk och strategisk marknadsföring. Hur effektiv marknadsföring idag skiljer sig från förr i tiden. Från radio och tidningar, till webb, sociala medier och nu mobilt. Att bygga en stark relation till ”kunden” Ett antal av klubbarna har redan påbörjat arbete med sina hemsidor, både att starta en för de klubbar som inta har någon och för de som har att fundera på om det är rätt information till rätt kund. Efter föredraget svarade Patrik villigt på frågor och kom med en eller flera ideer.
Efter föredraget genomfördes det ett vanligt möte där huvudfrågan var. Hur blir vi flera?
Mötet avslutades med att meddela att nästa möte hålls den 26 november i Tibro med besök på INREDIA.

Med vänliga hälsningar
Jan Frykberg
Zon ordförande. Zon 2 101VG

Dagens föreläsare Patrik Strandell
Fotograf Kerstin Bredelius

Publicerad 2013-10-01
LC Uddevalla samlade in 1525 par glasögon
Tisdagen den 1 oktober överlämnades 1525 par glasögon (5 banankartonger) till Vision For All i Linköping från Lions Club Uddevalla.
I Linköping kommer nu glasens styrka att mätas upp och klassificeras för att sedan delas ut till behövande medmänniskor världen över. Vision For All arbetar med de fattigaste som har störst behov av optikerns insats. Dessa människor har ingen möjlighet att betala för en synundersökning eller skaffa sig glasögon så det är aldrig frågan om att konkurrera med de inhemska optikerna.

Britt Kronlid
President LC Uddevalla

Lions Bert Kronlid och Kjell Olsson packar de sista glasögonen innan leveransen

Publicerad 2013-10-02
Lions Club Skultorp – Loppmarknader
I samband med matmarknaden anordnade Lions Club Skultorp loppmarknad – i Skultorp – i stället för den traditionella på Helenaskolans gård. Det var en hel del intresserade köpare som hade hittat till ”Bandyplan” och Skultorps Tennisklubbs klubbhus där det fanns möjligheter att fynda allt från husgeråd, leksaker och böcker till sportartiklar, möbler och gräsklippare. Trots att det inte var lika ”trångt” som normalt var Skultorpslejonen mycket nöjda med reultatet då ”loppisen” inbringade c:a 32 000:- kronor. Dessa kommer nu att fördelas till klubbens egna internationella hjälpobjekt med följande preliminära belopp: Ukraina 10 000:-, Sydafrika 5000:- , ungdomsutbyte 11000:- och oförutsett c:a 12 000:-. Till nationella och internationella objekt, som rekommenderats av Lions i Sverige reserveras c:a 7000:- kronor.
Till lokala projekt t ex ungdomstipendier, under året inkommande bidragsansökningar från enskilda, organisationer m fl reserveras c:a 40 000:- kronor.
Klubben kommer också att ha ”bössinsamling” vid COOP Extra och ICA Nära(Stenströms) i Skultorp preliminärt den 4/10, 10/10 och 11/10 samt arrangera ytterligare en ”loppis” lördagen den 4 oktober kl 0900 – 1200 vid Tennisklubbens klubbhus – samma plats som den 31 augusti. Inkomsterna vid dessa båda aktiviteter är planerade att gå till ”Världens Barn – insamlingen”.
Förrådet är för närvarande åter fullt av grejor som bl a hämtats från ”Loppisgrejcontainern” på Risängen, Skövde – återvinningscentralen

Bild från loppmarknanden

Publicerad 2013-09-23
Jenny berättade om ungdomslägret i Turkiet
Lions Club Skultorp gästades på sitt senaste månadsmöte av Jenny Jebens – klubbens stipendiat på ett av Lions internationella ungdomsläger i Turkiet. Jenny berättade på ett intresseväckande sätt om sina upplevelser under de tre sommarveckor, som hon tillbringade i Istanbul. Lägret hade som tema ”Cultural Camp” och innehöll sightseeing i Istanbul, besök på historiska platser och museer i och runt Istanbul.Båtutflykt på Bosporen och paddling samt diverse tävlingar ingick också. Deltagarna hade också fått presentera sina hemländer och –orter, historia, kultur mm.Totalt var drygt 20 nationer representerade. Vistelsen inleddes med en vecka i en turkisk familj och Jenny välkomnades av denna på flygplatsen och fick under veckan delta i familjens olika aktiviteter och och uppleva turkisk mathållning och”familjekultur”.
En dotter i familjen var jämnårig med Jenny och gissa om dessa båda flickor hade mycket att tala om och uppleva tillsammans. Det utvecklades dem emellan – liksom med de övriga ungdomarna på lägret – en djup vänskap, som kommer att bestå långt fram i tiden. Jenny skall redan inom några månader åka på en träff med en del av dem i Tyskland.Huvudändamålet med Lions ungdomsläger är ”Att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk” och såvitt vi åhörare kunde förstå har man lyckats väl med detta på lägret. Jenny avslutade sin rapport med att framföra ett stort TACK till Lions Club Skultorp för att hon fått möjlighet att delta i detta läger och få vänner och erfarenheter för livet.

Vyer från skolan där lägret var förlagt.

Publicerad 2013-09-16
Cider blev till kronor för Lions Cancerfond Väst
På Lions höstmarknad i Herrljunga gjorde Herrljunga Cider en stor och god insats för Lions Cancerfond Väst.
Dryga sex lastpallar med totalt ca 200 flak eller 2500 flaskor cider förvandlades till ca 15 000:- som oavkortat går till Lions Cancerfond Väst, ett fantastiskt bidrag!
Totalt omsatte Herrljunga klubben ca 140-150 000:-- på sin höstmarknad.
Hälsningar från Lions Cancerfond Väst
genom Lars Brorsson

Här gör Lion Sture Branmark ytterligare en god affär för Lions Cancerfond Väst.

Publicerad 2013-09-16
Lions Club Horred - Julkärvar
Horreds Lions club kommer liksom tidigare år att tillverka julkärvar.
Försäljningen av kärvar har under många år varit klubbens största inkomstkälla.

Kärvarna säljs både genom egen försäljning och till återförsäljare.
I år har man tagit av ca 2000 neker vilket kommer att bli lite över 3000 kärvar. Nu är klubben glad och nöjd för allt har kommit in under tak. Nu väntar några kvällar med att binda kärvarna, detta är ett trevligt arbete under en glad samvaro.

På bilden Lions Rolf, Ingemar och Göran är nöjda efter att sista neken är lastad.

Publicerad 2013-08-28
Lions Club Horred Småstjärnorna 2013
För åttonde året i följd har Horreds Lions Club anordnat Småstjärnorna. Ett arrangemang som sker ihop med Horreds IFs bollrace.

I år var det 15 duktiga ungdomar som ställde upp, inför en talrik publik. Som alltid var det Lions Ulf och Elisabeth Englund som höll i trådarna. Efter att dagens jury gjorts sin bedömning blev det Ellen Bramfors som blev segrare med sin “Över mörka vatten” som hon sjöng a cappella. Samtliga fick pris och ett Lions diplom.

På bilden alla deltagarna samlade.

Publicerad 2013-07-31
Lions Club Horred Lådmarknad 2013
Horreds Lions club har haft sin årliga lådförsäljning på Björketorps marknad. Det var ett strålande sommarväder
och försäljningen gick bra.

Några dagar före marknadsdagen samlades några av medlemmarna för att packa lådorna. Det mesta var
skänkta saker men något var inköpt.

Hugade spekulanter kunde inhandla en låda för 50:-,  värdet i lådorna låg över det priset.
Totalt 150 lådor såldes och pengarna går in i aktivitetskassan.

På bilden ses Lions Göran, Rune, Lars och Jan hålla igång försäljningen

Publicerad 2013-07-29
Lions Club Skultorp
Har avslutat och summerat verksamhetsåret 2012 – 2013 vid ett besök på Osterian i Falköping,då även medlemmarnas partners var inbjudna att deltaga.

Klubben,som nu har 26 medlemmar, har under året invigt tre nya medlemmar, varav två kvinnor. En av våra äldsta medlemmar har avlidit under året och hedrades med en tyst minut. Klubben har under året samlat in c:a 140 000:- kronor och bidrog till olika lokala, nationella och internationella projekt med c:a 122 000:- kronor. Av dessa delades c.a 30 000:- ut som bidrag till olika föreningar i Skultorp och Skövde och träffen för pensionärer i Skultorp kostade

12 000:-. Vi bekostade också deltagande i ett av Lions internationella  ungdomsläger för en flicka från Skultorp och bidrog till Lions Cancerfond Väst med drygt 22 000:- kronor.

Efter sedvanliga mötesförhandlingar – under vilka våra partners blivit guidade runt i Osterian – åt vi en läcker ostbuffé under vilken diverse förtjänsttecken delades ut – bl a chevroner för 35-årigt medlemskap till Per – Olof Pettersson och Lennart Sanfridsson och 10-årigt till Göte Gunnarsson. Avslutningsvis överlämnade avgående presidenten(ordförande) Lars – Erik Bengtsson presidentkedjan till kommande års president – Rune Eriksson.

Det är denna ceremoni, som ses på bilden.

Text och foto: Rolf Kaméus


Publicerad 2013-07-29
Utdelning stipendium LC Hjo
Varje år delar lionsklubbarna i Hjo, Tibro och Karlsborg ut ett stipendium till en student vid Fågelviksgymnasiet i Tibro från vardera kommunen. I år skedde detta för tionde gången.

 Ur statuterna för stipendiet:

"Lions Elevstipendium utdelas för att uppmuntra och premiera lokala unga föredömen i Lionismens anda för engagerat, oegennyttigt och aktivt handlande till förmån för en eller flera medmänniskor, inom skolans ram eller i samhället i övrigt.

Motiveringen för stipendiet skall inrymmas i Lions svenska motto: För samhällsansvar och livskvalitet, med betoning på sociala och medmänskliga värden."

2013 års stipendier tilldelades Jesper Carlén Hjo, Josefine Löfving Tibro och Grit-Moiken Eckhardt Karlsborg.
På bilden ses stipendiaterna och representanterna för lionsklubbarna i Hjo, Tibro och Karlsborg.

Foto: Christina von Brömssen


Publicerad 2013-06-15

Lions stöder handikappidrotten

LC Göteborg fick en förfrågan från Lions hjälpkommitté om medverkan vid  överlämnande av ett diplom. LC Göteborg tackade med glädje ja till förtroendet. Lions hjälpkommitté hade utsett Nicolina Pernheim till mottagare av ett uppmuntringspris för 2013 på 5000 kr.

Nicolina Pernheim är 20 år född och bosatt i Göteborg, samt tävlar i judo för Frölunda JK. Hon studerar även på Gbg:s Universitet för en framtid inom handikappidrotten. Nicolina föddes synskadad och klassades vid 14 års ålder som gravt synskadad (blind).

– Jag kan se skillnad på ljus och mörker, men kan inte avgöra var ljuset kommer från. Man kan säga att jag kan se om en lampa är tänd, men har ingen nytta av den, säger Nicolina

Nicolinas största framgång fram till nu inom judo är deltagandet vid Paralympic i London 2012. Hon är även regerande Europamästarinna och VM-trea.

LP Rune Dalstrand höll ett finstämt tal till Nicolina och överlämnade diplom, prissumma och blommor. Nicolina uttryckte stor uppskattning för stödet från Lions. Ceremonin avslutades med att LC Göteborg bjöd Nicolina och hennes ledsagare på middag tillsammans med klubbmedlemmarna.

Text och Foto
Arne Sandström
LC Göteborg


Publicerad 2013-06-15
Ambulans till Litauen

Lionsklubbar från Zon 7 101 VG har skänkt en ambulans till Prienai i Litauen. Med berättigad glädje och stolthet kunde medlemmar från ”Baltikumprojektet” överlämna nycklarna till en efterlängtad och efterfrågad ambulans.
 

”Baltikumprojektet”

är ett samverkansprojekt inom distrikt 101 VG Zon 7.  Inalles deltar 9 klubbar i verksamheten. ”Allt som kan hjälpa människor till en bättre livskvalitet” är projektets signum. Tanken på ”en ambulans ” hade länge diskuterats av medlemmarna i projektet. Ideen fick sin verklighet när en godhjärtad ambulansägare i närområdet erbjöd projektet en fullt utrustad ambulans till ” vänskapspris”.
 

Överlämnandet

Lions delegation välkomnades av Prienais kommunledning. Det var en stor dag, alla var där, borgmästaren,vice borgmästaren, administrative direktören, sjukvårdsansvarige överläkaren, och rådmannen fanns på plats.

Borgmästaren var glad att den långa drömmen blivit verklighet. Den förutvarande ambulansen var en gammal rysk personbil av märket ”Lada” Ambulansnycklarna överlämnades till doktor Ivanauskas, som framförde ett varmt tack från kommunledningen och alla anställda för den fina gåvan. Alla lediga utrymmen i ambulansen hade fyllts med sjukvårdsutrustning. Allt sjukvårdsmaterial hade skänkts av lokala företag i Sverige.
 

Medialt intresse

Lokal-TV och lokala tidningar fanns också på plats med såväl reportrar och fotografer. Ambulansen hade i Sverige försetts med stora LIONS­dekaler på båda sidor.
 

PR

Vi vågar tro att detta blev en framgång för The Internationale Association of Lions Clubs som helhet i denna region av Litauen. Delegationen som var med på resan fick verkligen känna av den tacksamhet som riktades till Lionsrörelsen

Sven Bergman”Baltikumprojektet” överlämnar ambulanshandlingarna.

 

Publicerad 2013-06-15

Lions Ungdomsledarstipendium

Svenska Flaggans dag och Nationaldagen firades med pompa och ståt på Fästningstorget i Karlsborg. Här hade samlats tusentals människor i det vackra vädret.

Här var det sång och musik och ett högtidstal. Lions Club Karlsborg passade på att dela ut Ungdomsledarstipendiet till Helene Axelsson. Från motiveringen kan följande beskriva hennes insatser.

” Helene arbetar oförtrutet för att ungdomar skall få en meningsfull fritid och en mysig plats i skolans värld”.

Lion Leif Hellgren och Helene Axelsson

Lion Henry Carlsson vid vår fana


Publicerad 2013-06-02

Lions Club Trollhättans kulturstipendium utdelad på MÅG

I samband med att eleverna på Magnus Åbergsgymnasiets Estetlinje hade sin konsert den 28 maj i pingstkyrkan
så delade Lions Club i Trollhättan ut sitt årliga kulturstipendium.

I år var det så svårt att väljas bland de nominerade så priset fick delas mellan två elever.

Årets pristagare är Adrian Magnusson och Gabriel Flink.

Stipendiaterna fick dela på prissumman som totalt är 5000 kr.

Lions ordförande (till vänster) Simo Heinonen och stipendiekommittens ansvarige Larsolof Wallinder (till höger) flankerar det två pristagarna Gabriel Flink och Adrian Magnusson.


Publicerad 2013-05-24
Per Janson vald till vGRO ( vice ordförande i Guvernörsrådet)

Under Lions Riksmöte i Åre valdes Per Janson till VGRO ( vice ordförande i Guvernörsrådet) för perioden 2013-2014.

Per tillhör Lions Club Uddevalla och 101 VG. Vi inom Distriktet känner oss stolta och glada över detta val och vill önska Per all framgång i nya hedersuppdraget

Publicerad 2013-05-24
Pensionärsträff i Skultorp
Lions Club Skultorp hade i fredags bjudit in Skultorps pensionärer till sedvanlig årlig träff på Kyrketorpsgården. Ett åttiotal hade hörsammat inbjudan och efter att de hälsats välkomna av

vice Presidenten(ordförande) bjöds det på smörgåstårta och lätta drycker. Pensionärerna lät sig väl smaka och stämningen steg ganska fort. Efter denna lekamliga förtäring bjöds det även på ”andlig” sådan av Herr och Fru Hackspett – Bengt och Marita Wiström – från Fridene.

De bjöd på en omväxlande  repertoar av visor, musik  och historier från hela landet. I en paus i muscicerandet bjöds det också på kaffe och tårta och gästerna lät sig väl smaka även av detta. Presidenten(Ordförande) i Lions Club Skultorp tackade sedan gästerna för deras givmildhet under året och informerade om klubbens verksamhet – hur mycket man lyckats samla in under föregående år (c:a 160 000:-) och hur dessa hade använts till olika välgörande ändamål både lokalt, nationellt och internationellt. Gästerna fick också en kortfattad information om den relativt nybildade insamlingsstiftelsen Lions Cancerfond Väst, vars insamlade medel används för att stödja patientnära forskning, i Västra Götaland, om olika typer av cancer. ”Hackspettarna” underhöll därefter ytterligare en stund innan de avtackades med kraftiga applåder. K G Johansson framförde gästernas stora tack för en trevlig och intressant eftermiddag. Han passade också på att tacka för det bidrag Hembygdsföreningen får för att arrangera nationaldagsfirande i Skultorp samtidigt som han hälsade alla hjärtligt välkomna även till detta arrangemang. Samtliga gäster fick sedan med sig en liten gåva i form av en ask choklad innan de drog sig hemåt i det vackra sommarvädret.

(Text och bild: Rolf Kaméus)


Publicerad 2013-05-24

Lions Cancergolf på Skövde Golfklubb

För fjärde året i rad genomförde Skövde Golfklubb den etablerade tävlingen ”Vårscramble” till förmån för Lions Cancerfond Väst. Arrangörer var de tre Lionklubbarna i Skövde, Lions Club Skövde, Skövde/Ryd och Skultorp. I år spelades tävlingen som en 2-manna scramble i två klasser. 152 tävlande gick ut i årets första tävling och på en för årstiden mycket fin bana i mycket bra kondition.

Vinnarna i A-klassen blev Lag Widell med spelarna Adam Pettersson (t.v) och Martin Widell (t.h)

Lions på bilden är  Kaj-Eve Enroth (t.v) och Sture Gustafsson (t.h)

63 företag passade också på tillfället att marknadsföra, att de stödjer Lions Cancerfond Väst, som är en insamlingsstiftelse och som vill stödja cancerforskningen i västra Sverige. Överskottet från tävlingsarrangemanget beräknas bli drygt 60 000:-, som oavkortat går till forskare och annan sjukvårdspersonal vid sjukhusen i vårt närområde.

Hittills har Lions Cancerfond Väst delat ut 2 756 000:- under de tre år som stiftelsen funnits och arrangemang, som t.ex. Cancergolfen i Skövde borgar för att fonden kan utlysa nya pengar till forskningen i höst. Vid den senaste utdelningen gick 340 000:- till två cancerforskningsprojekt vid Skaraborgs sjukhus. Fonden  drivs helt ideellt och har endast 3-4% i administrationskostnader.


Publicerad 2013-04-29
Distriktsmötet i Stenungsund
Den 20 april genomförde Lions Int Distrikt 101VG sitt årliga distriktsmöte i Stenungsund.
Mötet arrangerades av Lions Club Stenungsund.
Totalt samlades ett 90-tal medlemmar från de olika lionsklubbarna inom distriktet.
 
Innan mötet passade Lions Club Stenungsund på att överlämna en gåva från klubben till Lions Cancerfond Väst på
100 000 kr.

Efter att alla deltagarna avnjutit sitt förmiddagskaffe var det dags att samlas i mötessalen för att påbörja mötet.

Mötet inleddes med att Stig Hilmersson från Stenungsund visade bilder och kåserade kring Stenungsund i ett historiskt perspektiv.

Efter detta framförande genomfördes en parentation till minne av de lionsvänner som gått bort under det gångna verksamhetsåret.

Distriktets guvernör Per Jansson öppnade därefter mötet och hälsade alla välkomna till förhoppningsvis givande möte.

Mötet följde den digra förhandlingsordningen med avbrott för genomförande av sk Infotorg, omröstning och välbehövlig lunch.
På bilden ses Lars Brorson som representant för Lions Cancerfond Väst ta emot checken från Lions Club Stenungsunds president Sergy Persson

Sergy Persson, president i LC Stenungsund, hälsar välkommen. Distriktsguvernören Per Jansson öppnar mötet

Livliga diskussioner kring förslaget till distriktets budget för det kommande verksamhetsåret. Distriktets nyvalde guvernör för det kommande verksamhetsåret, Anders B Blomqvist, tackar för förtroendet att få leda distriktet.

Publicerad 2013-04-29
Lions ger bidrag till SANT
Lions Club Skövde har under de senaste åtta åren bidragit med ca 100 000kr till SANT-projektet i Skövde.
SANT är en förkortning av, Snatteri-Alkohol-Narkotika-Tobak
Pirjo Svegreus från Skövde kommun driver arbetet med ungdomar att få dem att avstå från droger.

Projektet innebär att ungdomarna skriver ett kontrakt där de förbinder sig att avstå från droger, och med bidraget
från Lions har Pirjo möjlighet att ge ungdomarna en belöning för detta i form av t.ex. biobiljetter eller inträde till
sommarland.
Detta ger ett positivt resultat berättar eldsjälen Pirjo.

Sture Gustafsson från LC Skövde betonar värdet att pengarna går till våra fina ungdomar vid Skövdes skolor.
Det är extra glädjande att jobba med Lions hjälpverksamhet när bidragen hamnar lokalt säger Sture.

Under onsdagen den 24/4 delades symboliskt 15 000kr ut till elever i klass 7-9 vid Vasaskolan.
Pengarna kommer från bidragsgivare och välvilliga sponsorer.

På bilden ses från vänster i gula jackor, Sivert Forsell, Rolf Karlsson (delvis skymd) och Sture Gustafsson tillsammans med Pirjo Svegreus och elever vid Vasaskolan.

Publicerad 2013-04-21
Lions Club Horred säljer fågelholkar
Horreds Lions Club har tillverkat fågelholkar som de sålt utanför ICA i Horred.

Pengarna från försäljningen går till Röda Fjädern insamlingen.
I år går dessa pengar till Barndiabetesfonden.

 


Publicerad 2013-04-21
Cancerforskare föreläser

Lions Club Tranemo var värd när zon 5 inbjöd till zonmöte under ledning av Stefan Hjerten. Drygt 35 personer från de olika klubbarna hade hörsammat inbjudan och deltog i detta mycket trevliga möte.

Mötet inleddes med att Lions Club Tranemo överlämnade en check om 50000 kr till Lions Cancerfond Väst, under kvällen representerad av Lars Brorsson.

Kvällens huvudgäst var kirurgen och forskaren Eva Angenete som fick ta emot ett forskarstöd om 200000 kr, som hon delar med två andra forskare. Eva höll sedan en mycket intressant föreläsning om sitt arbete. I detta så viktiga operativa arbete vill Eva även studera om vissa oönskade komplikationer kan undvikas. Avslutningsvis fick Eva svara på många och angelägna frågeställningar från åhörarna.

Kvällen avslutades under stort gemyt och mycket god mat.

TRÄFFAS – TRIVAS – TJÄNA

Jan-Åke Rispling

LC Tranemos Hasse Quist överlämnar klubbens bidrag till Lars Brorsson

Eva mottar stöd till forskning av Lions Cancerfond Västs representant Lars Brorsson

Publicerad 2013-04-21
Lotteri till förmåns för Rödas Fjädern
Påskafton hade LC Skara Lisa ordnat ett lotteri i samband med påskparaden.

Behållningen från detta + bössinsamling gick till Röda Fjädern och barndiabetesfonden


Publicerad 2013-04-08
Insamling till förmån för Röda Fjädern

Lions Uddevalla samlade under påskveckan in pengar till Barndiabetesfonden

i Uddevalla centrum.Resultatet blev 7.253:-

På bilden syns fr.v. Gun Ekström,Rune Ericson,Göran Sandberg och längs till hö. Britt Kronlid.


Publicerad 2013-03-04
Invigning medlemmar LC Göteborg

Vid senaste månadsmötet hade LC Göteborg glädjen att välkomna 3 nya medlemmar in i klubbens
gemenskap. Conny Carlsson, Stig Krantz och Louis Adom mottog vid en värdig ceremoni Lions
märke och övrig utensilier av vLP Leif Hedling. Intagningsceremonin avslutades med gemensam
middag för medlemmar och inbjuden make,maka eller partner. Kvällen avrundades med visning av
”gamla Göteborgsbilder” där flera medlemmar med stora kunskaper om staden gav oss övriga
ny och innehållsrik information utöver bildernas innehåll.

f.v Conny Carlsson, Stig Krantz, Louis Adom

v LP Leif Hedling fäster Lionsnålen på Conny Carlsson

Text& Foto Arne Sandström, LC Göteborg


Publicerad 2013-02-03

Lions Club Skultorp – Referat från månadsmöte februari 2013.

Vid sitt senaste måndsmöte på Vägkrogen i Skultorp hade Lions Club Skultorp glädjen att genom en enkel intagningsceremoni
kunna välkomna tre nya medlemmar. De nya medlemmarna är Camilla Lenz, Birgitta Renström och Rolf Törnkvist och de
syns på bilden hälsas välkomna i klubben av Presidenten(Ordförande) Lars-Erik Bengtsson innan även de övriga medlemmarna - i
förekommande fall med partners - presenterade sig och hälsade dem välkomna.

Efter en smaklig måltid var det sedan dags att genomföra de formella förhandlingarna, varvid klubben bland annat fattade beslut
om bidrag till Inga – Lisa Fairweathers(bördig från Falköping) hjälpverksamhet på Sri Lanka, Insamlingsstiftelsen till minne av
Anna – Karin Nyberg Mazeka(bördig från Skultorp) i Sydafrika, Träffpunkt Skultorp samt till en välgörenhetskonsert för
Barncancerfonden, som anordnas av fyra flickor på Västerhöjdsgymnasiet.

Klubben bekostar också deltagande för en flicka från Västerhöjdsgymnasiet på ett av flera internationella ungdomsläger i
Europa, som Lions anordnar i sommar.

Klubben planerar också för olika insamlingsaktiviteter under våren och ett arrangemang – Lionsgolfen - tillsammans med
övriga Lionsklubbar i Skövde. Intäkterna från detta arrangemang går oavkortat till Lions Cancerfond Väst.

Traditionellt Valborgsmässofirande vid Sjötorpasjön och Pensionärsträff i Skultorp står också på programmet.

Bild och text: Rolf Kaméus


Publicerad 2013-02-03
Sopplunch på Axvall

Gudrun Andersson och Inga Bergman från Lions Club Valle uppmärksammade i onsdags de frivilliga i församlingsgården i AXVALL
som en gång i månaden tillagar och serverar sopplunch för besökande från trakten.
Det kommer alltid många människor för att träffas och äta gott.
De frivilliga som lägger mycket arbete till glädje för så många uppmärksammar vi i Lions genom att skänka 2500 kronor till gruppen
för att de skall kunna göra något roligt tillsammans.

Prästen tackade oss och bad om rungande applåder för Valle Lions, och det fick vi.

Gudrun Andersson vice president i LC Valle  tog tillfället i akt och gjorde lite reklam för Lions.
Gudrun berättade att 40 % av insamlade medel går till aktiviteter inom Valle härad,
bla till skolor, förskolor,samt
Vinterskogslägret på Flämslätt. Hon berättade även att vi kommer att utse Årets Vallebo och att vi gärna tar emot
förslag på lämplig kandidat

På kortet 1:a raden från vänster ;Kerstin Hagström, Gudrun Andersson (Lions), Aina Larsson, Inga Bergman (Lions)
Bakre raden från vänster; Bert-Ove Adolfsson, Claes-Göran Jacobsson, Sune Hagström, Britta Rääf


Publicerad 2013-01-28
Distriktsrådsmötet den 27 januari 2013 i Karlsborg

Med LC Karlsborg som värdklubb genomfördes Distriktsrådsmöte söndagen den 27 januari. Ett mycket trevligt och konstruktivt möte.

På bilden ses Distriktsvalnämndens ordförande Morgan Lövgren redovisa Distriktets förslag inför kommande val till Multipeldistriktet

Publicerad 2013-01-28
Rapport från LC Karlsborgs månadsmöte i januari 2013

Ett mycket trevligt och minnesvärt månadsmöte genomfördesden 16 jan med LC Karlsborg. Ett trettiotal medlemmar hade mött upp
för trevlig samvaro och naturligtvis för sedvanliga mötesförhandlingar.
Men framför allt för att välkomna tre nya medlemmar.
Med blottad Lionsfana och tända ljus välkomnades Margareta och Tomas Kåhre och Regina Balcewicz som nya medlemmar.
Kjell Angel och Jan-Åke Rispling blir deras faddrar.
Vidare uppvaktades två medlemmar som inom det närmaste fyller 70 år, dessa är Lion Erika och Lion Leif.


Publicerad 2013-01-28
Ny medlem till Lions Club Uddevalla

Vid senaste medl.mötet (8/1-2013) intogs Mikael Larsson som ny medlem i klubben. t.v.fadder Bert Kronlid och t.h.om Mikael,medl.ordf.Solveig Andersson och längst till hö.i bild LP Britt Kronlid


Publicerad 2013-01-01

Uppmuntran till asylsökande

Lions Club i Karlsborg var under tisdagen på besök hos asylgruppen i Undenäs för att överlämna ett litet bidrag till gruppen
inför kommande Julhelg. Denna grupp består av 18 personer som tagit som sin uppgift att på frivillig basis hjälpa och stödja
asylsökande som bor i Undenäs.

Gruppen och de asylsökande samlas en gång i veckan för att under trivsamma former träffas och umgås och kanske lösa en
del problem som uppstår. Asylgruppen har hjälp till att samla in kläder och annat för att göra vistelsen här så bra som möjligt.

Genom Lions bidrag kan nu matkassar och julklappar inhandlas till de asylsökande som en liten uppmuntran i juletid.

Maud Iveborn och Malin Bring ses här ta emot pengar från Lion Kjell Angel och Alf Wiberg.


Äldre artiklar >>